Followers

Friday, 10 August 2012

~conflake coklat~




Hye u allsssssssssss...............Assalammualaikum.....

hari ni aQ kene keje, ganti tok cuti raya 18hb mggu depan, xpe lah nk buat lagu mana an??
perancangan aQ kali ni tok raye nk buat conflake coklat... simple2 boleh la an....hehehehe t balik aQ g kedai beli bahan2 nyer..... nak tau bahan2 nyer refer di bawah..

Bahan2 nyer adalah :-
  • marjerin 
  • coklat masakan
  • conflake 
  • mangkuk kertas kecil

cara2 nyer senang je :-

  1. cairkan coklat dan majerin dgn kaedah boiler.
  2. setelah cair, barulah gaulkan dengn conflake smpai sebati.
  3. and last cedok gune sudu,masukkan dalam mangkuk kertas kecik tu and hasilnye

 nyum2...takot xsempat raye dh selesai aQ mkn....hahahahha....ok tu jelah....len kali sharing2 lagi...(^_*)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

~Raya oh Raya~

Hye....amacam pesiapan raya?dh siap ke belom? aQ xtau la...mood raya kene cari semula r, hehehehe....cuti raya pendek,,,aaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh...aQ xkira ko suruh aQ nek keje ari rabu, ari kmis bru aQ nek...ngeh2....aQ nk raye lllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......!!!! tp an, bj raye aQ cume 1 je, tu pon bju fmly, bju sndiri xde g r...bonus lak bru dpt hari ini, tu pon dpt 1/2 month, pe2 pon Alhamdulillah lah an ada..padahal aQ dh kusut dh, nk rye wet tggal rm70, cne 2? wet minyak kete g keje smpai ujung bln pon xlepas, pling x pon, aQ nk gak bg parent aQ wet raye,bg adk2, bg ank2 buah aQ yg comel2 tu...betol x?? xpe, aQ dh cash an je, teros g shopping kuih2 raye, bju rye shelai ckup la, kasot pakai yg ade je, hehehe...knapa lmbt sgt ni nk kul5, nk blik keje ni, jln gentle jem...sjak 2,3 menjak ni, jln Allahu Akhbar....jem betol...nek skit kaki ku ini....harap2 blik keje ni jln xjem cm smlm la....aminnn....
ni nnti nk blik cti rye mggu depan msti jem giler an, so korg semua blik la dulu mggu ni, t aQ blik jln lengang ckit...hahahahaha....
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

~PUASA~

Hye u all...Assalamualaikum....

entri kali ni aQ story pasal puasa...mcm2 kerenah aQ mase kecik2 dulu.... aQ ingat lagi dulu, aQ ngn spupu aQ, time tu kitorg bru awal 10-an la...dlm 6thn cm2...kitorg puasa pastu kitorg mkn buah pisang, pas2 tibe2 teringat "eh, kan puasa" tau x ape ktorg wat pastu?.....hehehehehe....kitorg ckp cmni "tlupa xpe, ley pose smula" so kitorg abiskan mkn buah pisang tu dulu baru la kitorg sambung puasa smula....hahahahaha...

tu bru 1, ni aQ ngn kawan aQ plak....kitorg puasa, tp ....ha ade tp nye tu...........kitorg senyap2 g dapur,buka peti ais, kitorg minom....dh lega.....ktorg smbung main g....tibe nk buka j, exited mcm owg puasa....depan parent lagak lembek mcm owg puasa....hahahahaha....mcm2 perangai mse kcik2 dulu....ade puasa cume stengah hari je...korg pon dulu mase kcik2 dulu pon pnah wt cmni an?? ce citer..ce citer....

tu serba sedikit kisah aQ bpuasa zaman knak2 dulu...skrg dh besar, setakat sepanjang puasa thun ni aQ bru mis sahur 2x je.,..Alhamdulillah......kalau x, zman blajar dulu, xde mkne nyer aQ bgon shur.,.......hahahhahahaha

hurm....cite punye cite, korg xde story ke? zman knak2 korg smua... aQ mnunggu story dri korg semua...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Wednesday, 6 June 2012

Kek Batik

Hye u All....

kali ni aQ nk post pasal kek batik @ biskut batik....sgt...sgt...sgt...mudah nk buat nye.....aQ takat ni bru 2x buat, nyum2 sedap sgt, basa la coklat an... orait, kek batik @ biskut batik yg petama aQ buat simple tp termanis sgt sbb tlebih susu, bahannyer pon xbyk...meh aQ tunjuk,

bahan kek batik @ biskut batik pertama aQ buat,


  • Biskut merrie patah2 kn, 
  • milo
  • susu pekat
  • butter
pastu msukkan sume dlm kuali dgn api kecik kecuali biskut merrie, pastu dh sebati sume matikan api bru la gaulkan dgn biskut merrie, ha dh siap....masukkan dlm loyang biarkn bbrape minit agar sejuk bru la msokkan dlm peti ais...

1st kek batik @ biskut batik yg aQ buat

orait now kek batik @ biskut batik yg kedua aQ buat, yg ni sedap, xmnis sgt, sesedap rase lah....hehehehe

bahan2

  • biskut merrie di patah2kan
  • butter
  • susu pekat
  • telur dlm 2bji j aQ letak
  • coklat masakan
same j cara nye, masukkan sume bhan dlm kuali dgn api kecil kecuali biskut merrie, gaul smpi sebati pastu matikan api gaulkan dgn biskut merrie. lepas 2 msukkan dlm loyang. dan ni la hasilnyer pas kuarkan dri peti ais.


kek batik @ biskut batik kedua aQ buat

ha aQ dh buat, korg try la ea.....selamat mencube.....(^_^)



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

accident 31 May 2012

hye u all...
lame aQ xupdate post aQ, bz la...keje...keje...keje....kt umah xde intrnet nk update blo aQ,
utk tjuk kali ni, aQ nk story pasal aQ xcident kmis mggu lpas, 3kete terlibat, depan satria, tengah kete aQ Kancil JGP 1570, and belakang kete iswara... kete iswara 2 mgkin laju sgt n booommmm..sondol bontot kete aQ, aQ terkejut 'Aduhh!' 2je yg tlintas dri mulut aQ, n trus aQ elak ke kanan xnk lggar kete satria depan aQ 2, tp kene gak sikit, aQ dh menggigil n menangis, lpas 2 yg tlintas kt pale otak aQ nk tepon ayah...pastu bru tepon opis bgtau xdpt dtg sbb xcident, n las bru aQ tepon my love...Alhamdulillah aQ xde pe2 n ada owg yg sudi tlong aQ, now kete aQ kt bengkel..kate apek 2 dlm 2mggu je dh leh siap. Utk smentara ni aQ g keje bwk kete ayh aQ, kayap aQ bwk pesona, so bak kate ayh aQ lau nk jimat bwk 60-70 je, hehehehe...n aQ pon lbih bjage bile bwk kete beso2 ni, tp aQ punye bjage2 2 tlampau, jage jarak samapi 2-3 kete leh masok depan aQ,hahahahahaha.... so nk ngok kete aQ? ha ngok kt bawah ni,

keadaan blkg kete aQ

keadaan depan kete aQ

ha, ni kete iswara yg sondol bontot kete aQ...

yg depan 2 kete satria yg aQ tlanggar ckit bumper die, ha time ni  kete aQ  dh kt tepi,

orait ha 2 la keadaan kete aQ.... 

P/S :  Berhati2 dijalan raya.... tp kdg kite hati2 owg len yg xbhati2, mcm yg jadi kt aQ bru2 ni... (^_^)



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Thursday, 9 February 2012

Kuasa Doa,

hye u all,Assalamualaikum dan Selamat tengahari,

Aq nk story ckit, harini aQ hampir nk xcident,
fuhh...Alhamdulillah masih selamat,
Van kilang  2 r, tibe2 nk cilok plak,signel xpasang, lau aQ xsempat break mmg bdentum lah...keta kelisa blakang aQ sikit j lg nk hentam blkg kete aQ,
terima kasih Ya Allah sebab lindung aQ dari sebarang bencana,

P/S : Kepada sume, aQ nsihat kan sebelum memandu doa dulu mnx dilindungi, buktinyer cm pg td, sebelum aQ gerak aQ doa dulu cmni "Ya Allah lindungilah hambamu ini dari sebarang bencana" ha terbuktikan kuasa Allah, aQ hampir berentam dgn 2 kenderaan van kilang depan aq n kereta kelisa blkg aQ,tp Allah lindungi aQ, Alhamdulillah xtjadilah xcident tu..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Friday, 6 January 2012

Tambah ilmu pengetahuan

hye....u all..nk tau tak, kalau mase mule2 masuk keje aQ xsemangat, xselera mkn, cm xbermaya, sbb xde keyakinan diri...tp now aQ dh tau skop kerja nyer dengan bantuan kwn aQ n akk2 kt sini..haaa...pe yang aQ dpt kt sini, aQ tau camne nk troubleshoot dengan customer supaya link internet diorang up...kt sini pn kene wat cable mcm mase aQ blajar dulu kt ILP, buat cable sume,now aQ kene praktikkan pe yang aQ blajr dulu kt sini .pejam celik pejam celik aQ dh sminggu keje kt sini...

p/s : kite kene ade keyakinan diri untuk melakukan sesuatu. baru la senang. jgn tkot, msti ade yang ajar nanti. ok..(^_^)v peace...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Total Pageviews

Google

Loading...

dah jam berape ek?


Get your own Digital Clock

Tetamuku......

About Me

My Photo
Wany Mickey
Kota Tinggi, Johor, Malaysia
hye..aQ Wany..umor takat 2011 ni bru 21thn mude g... hope sgt korg nk jd fwenz aQ,Rajin2 la jengah blog aQ yg xseberapa nih...ok..TQ u all..
View my complete profile

Cayunk kt die....

Cayunk kt die....

Ayahku menunggang katak....

Ayahku menunggang katak....

Pakcu cayunk aQif...

Pakcu cayunk aQif...

Bulat x mate Uyul....hehe

Bulat x mate Uyul....hehe
Powered by Blogger.

Blog Archive

create.design & customize web!

ads
There was an error in this gadget

Tweet Tweet

Mickey Mouse

Loading...